6 прихованих можливостей сигналізації Ajax
21.01.2021

Сигналізація Аякс — це бездротова сигналізація, що використовується для запобігання крадіжки, пожежі і затоплення. Але далеко не всі знають, що завдяки інтеграції з іншими пристроями, Ваш аякс може:

  • підривати піропатрон зі сльозогінною речовиною;
  • охороняти прибудинкову територію за допомогою периметральних бар'єрів;
  • перекривати воду в разі протікання;
  • замикати двері прихованими замками-невидимками;
  • підключати зовнішній блок безперебійного живлення для забезпечення роботи при відсутності електроенергії терміном до 10 днів.

Цікаво як? Давайте розберемо детальніше.

1. Активна протидія зловмисникам, які проникли в охороняєме приміщення за допомогою пастки для злодія з розпилювачем дратівної речовини

Пастка представляє собою комплект піропатрона і акумулятора, які призначені для роботи з охоронною системою Ajax. Пастка для злодія з розпилювачем дратівної речовини — це комплект хімічної пастки зі сльозогінним газом "Алгоген", який можна підключити до охоронної системи Ajax, і активувати безпосередньо через рідний додаток Ajax. Такий автономний охоронний пристрій, підключений до охоронної централі Ajax, здатен знешкодити зловмисника на час близько 30 хвилин.

Комплект складається з короба, в якому розміщується блок безперебійного живлення і свинцево-кислотний акумулятор (в комплекті), ємністю 1.2 А*год 12В, завдяки якому продовжується робота модуля в разі зникнення електропостачання. ББЖ дозволяє захистити акумулятор від короткого замикання і глибокого розряду. З короба виходить дріт з вилкою для живлення пристрою від мережі 220 В і дріт для підключення до піропатрону. Одночасно можна підключити паралельно 2 піропатрона (в комплекті 1 шт).

 

Якщо Ви встановлюєте Піропатрон разом з охоронною сигналізацією, розмістити піропатрон можна в будь-якому місці в приміщенні. Під час вибуху Піропатрон не загориться і не буде мати осколків, тому він не завдасть шкоди Вашому майну.

2. Охорона периметра за допомогою бездротових ІЧ-бар'єрів Laser F2 mod для Ajax

ІЧ-бар'єр "Laser F2 mod for Ajax" — бар'єр, розроблений спеціально для роботи з охоронним обладнанням Ajax. Бездротовий метод підключення бар'єрів дозволяє контролювати периметр без необхідності прокладати дроти.

Можливість підключення до охоронного обладнання Ajax дозволяє розширити функціонал охоронної системи і робить можливим виявлення зловмисника ще до того, як він проникне в охороняєме приміщення.

Використовувати бездротовий вуличний бар'єр охорони периметра Laser F2 mod для сигналізації Ajax можна:

  • на території приватних будинків і котеджів;
  • складських і виробничих територіях;
  • зонах підвищеної небезпеки тощо.

Бар'єр складається з 2 частин, які встановлюються одна напроти одної на відстані до 100 м. Висота установки залежить від місцевості і від передбачуваного руху зловмисника. Два лазерних промені (невидимі людському оку) постійно спрямовані на відповідну частину бар'єру. При перетині обох променів пристрій передає сигнал тривоги на охоронну централь Ajax Hub. Живлення бар'єру здійснюється від 2-х батарей типу Крона (на 1 комплект необхідно 4 батареї, в комплект входять). При використанні якісних алкалінових батарейок можливе застосування бар'єру при негативних температурах до -30°С, що дозволяє використовувати бездротовий бар'єр у вуличних умовах на протязі цілого року. Залежно від погодних умов, термін служби одного комплекту батарей може досягати 1 року.

3. Не тільки надійний захист від проникнення зловмисників в житло, а й збереження цілісності майна в разі виникнення протікання води

Для захисту від затоплення використовується комплект системи захисту від протікання води GIDROLOCK ULTIMATE BUGATTI. В основі комплекту лежить кульовий кран з електроприводом Gidrolock Ultimate, який використовується для перекриття водопостачання (опалення) в разі виникнення протікання води. Він складається з кульового крана і електроприводу для управління кульовим краном. Відмінною особливістю кульового електроприводу GIDROLOCK ULTIMATE є висока потужність при невеликих габаритних розмірах.

За допомогою реле Ajax Relay кульовий кран GIDROLOCK ULTIMATE BUGATTI підключається до бездротової GSM сигналізації Ajax і управляється дистанційно через додаток Ajax Security System, з будь-якої точки світу. Ajax може управляти краном автоматично по скрипту від датчика затоплення.

В разі затоплення, датчик протікання води Ajax LeaksProtect відправляє сигнал тривоги на централь, а звідти повідомлення відправляється на телефони зареєстрованих користувачів. При отриманні сповіщення про затоплення користувач може за допомогою програми Ajax Security System передати команду дистанційно примусово закрити/відкрити кран, що забезпечується завдяки використанню реле дистанційного управління Ajax Relay.

В комплектацію входить також блок безперебійного живлення ББЖ 20 в пластиковому корпусі з АКБ 1,2 А*год, що дозволяє забезпечити безперебійну роботу крана в разі зникнення електропостачання.

4. Організація контролю доступу на базі сигналізації Ajax

Можливість організації контролю доступу на базі сигналізації Ajax здійснюється за допомогою замка з блоком управління, який розроблений спеціально для бездротової сигналізації Ajax.

В основі комплекту лежить електроригельний замок Протект ЕРЗ-2 — замок невидимка, який розрахований на встановлення в металеві та дерев'яні двері без будь-яких поверхневих ознак установки. Замок підходить як для лівих, так і для правих дверей товщиною понад 40 міліметрів. Реверсивність ригелів забезпечується контролером електромеханічного замка. Для управління замком використовується радіоуправлієме реле Ajax Relay, яке дозволяє підключити замок до охоронної системи Ajax і управляти замком дистанційно за допомогою додатка Ajax Security System.

Із замком в комплекті поставляється блок безперебійного живлення в пластиковому боксі, з місцем під АКБ до 7 А*год (АКБ входить в комплект поставки). ББЖ призначений для організації безперебійної роботи електрозамку в моменти зникнення електропостачання. ББЖ має світлову індикацію. У боксі ББЖ також знаходиться контролер управління замком і радіоупрвляєме реле Ajax Relay.

Що стосується зникнення електроенергії, замок живиться від резервного АКБ 7 А*год (в комплекті). У разі неправильної роботи замку додаток Ajax сповістить Вас про це.

5. Підключення зовнішнього блоку безперебійного живлення для забезпечення роботи при відсутності електроенергії терміном до 10 днів

До будь-якої цетралі Ajax можливе підключення спеціально розробленого зовнішнього блоку безперебійного живлення для хабів Ajax, в комплекті з яким йде свинцево-кислотний акумулятор на 18 А*год. Завдяки такому зовнішньому ББЖ, централь Ajax може безперебійно працювати в умовах відсутності електроенергії терміном до 10 днів (250 годин), що значно більше, ніж при роботі централі від вбудованого Li-Ion акумулятора на 2 А*год (до 10 годин автономної роботи).

Крім цього зовнішній ББЖ має додатковий вихід на 12 вольт, до якого можна підключати камери відеоспостереження, відеореєстратори тощо. Такий вихід ідеально підходить для живлення пристроїв на далеких відстанях, де помітно проявляється падіння напруги в кабелі. У таких випадках спільно з ББЖ використовуються понижуючі стабілізатори напруги, які встановлюються безпосередньо біля камер. В металевому боксі ББЖ встановлене імпульсне джерело живлення зі стабілізацією струму і напруги.

6. Можливість підключення виносного світлодіода до сирени Ajax

Підключення виносного світлодіода до охоронної системи Ajax можливе, якщо у Вас в комплектації обладнання є бездротова кімнатна сирена Ajax HomeSiren. Виносний світлодіод підключається через спеціальний роз'єм на сирені, який призначений для підключення індикація статусу постановки / зняття з охорони.

 

Каталог